ツP A R A D I S E
AboutLinksSweetLoveEntries

________________________________________________________________________________________
Thursday, 7 June 2012 | 09:28 | 0 Atasinchi
Assalamualaikum friends :>

Okayokay. Aku just nak share something with kauorang semua. Kadang2 manusia tidak terlepas malakukan kesilapan. Tapi, kite sendiri yang kena berusaha ke arah yang baik itu :')
Korang tahu, kalau kita tinggal solat FARDHU ape dosanye. Ni aku nak share. Semoga menjadi peringatan bersama. 

Dosa Meninggalkan Solat Fardhu :

1. Solat Subuh : satu kali meninggalkan akan dimasukkan ke dalam neraka selama 30 tahun 

yang sama dengan 60.000 tahun di dunia.

2. Solat Zuhur : satu kali meninggalkan dosanya sama dengan membunuh 1.000 orang umat 

islam.

3. Solat Ashar : satu kali meninggalkan dosanya sama dengan menutup/meruntuhkan ka’bah.

4. Solat Magrib : satu kali meninggalkan dosanya sama dengan berzina dengan orangtua.

5. Solat Isya : satu kali meninggalkan tidak akan di redhai Allah SWT tinggal di bumi atau di 

bawah langit serta makan dan minum dari nikmatnya.

                         Sama-sama menjadi peringatan untuk kita. :')

 Act, aku nak sangat berubah macam Kak Fatin. :') Tapi, takde dorongan orang lain lahh. Ya ALLAH, satu hari nanti aku nak berubah macam Kak Fatin. Aminnn ~ 



Apa nak dibangga pada wajah..
Apa nak diriak pada gagah..
Kuat atau lemah..
Buruk atau indah.
Itu semua pinjaman Allah..
Wahai teman-teman sedarlah..
Bongkak mana pun kita melangkah..
Hebat mana pun tutur dan petah..
Hakikatnya kita hanya insan lemah..
Jangan buat Allah marah..
Kerana balasanNya kita tak betah..
Sedar dan ingat-ingatlah..
Kita semua bakal jenazah..
Yang akan hancur dimamah tanah.. :')


Alhamdullilah, dapat aku kongsi ilmu. Okay. Assalamualaikum =>

                                                                  Photo credit to ; Wan Nurfatin Farhana

Labels:

PAST FUTURE


_______________________________________
◕ Disclaimer ◕


Hidup seperti pelangi. Ada warna kegembiraan, ada ewarna kesedihan. Jadi pelangi memang RARE! Dia tak muncul selalu. Tapi, bila muncul semua orang memuji kecantikannya :')
A D D I N S Y A
_______________________________________
◕ Shout Here ◕


_______________________________________
◕ Sing Along ◕


// Noktah Cinta ♥
_______________________________________
◕ Blue Birdd :3 ◕

_______________________________________
◕ Big Claps ◕

Basecode : Ana Min- Ji
Template : Sya Syahirah
Header : OneWifey
Tutorial : OneWifey
BestView : Google